COMUNICAT
A conseqüència de l’estat d’alarma, tot servei no essencial de l’Ajuntament de Castelló s’ha vist suspès, NO CANCEL·LAT.
Aquesta mesura produeix una paralització temporal dels serveis, per reprendre’ls quan finalitze l’estat d’alarma, pel temps que no s’hagen pogut prestar o, si s’escau, buscar alternatives.
Quant la ciutat torne a la normalitat, mirarem de buscar en el calendari dates perquè els alumnes puguen reprendre les seves classes o, en el pitjor dels casos, tornar els diners.
Des de l’Ajuntament volem estendre la mà a l’alumnat, mirant sempre per buscar la millor resposta a l’actual situació de crisi sanitària, per a això tindrem en compte les seves propostes i alternatives.
Vegem com avança la crisi sanitària.

Una salutació,

La Regidoria de Cultura, Patrimoni Cultural i Museus

Escola Municipal de Teatre

Ajuntament de Castelló
Veure tots els cursos

CURSOS

INTRODUCCIÓ A L'ART DRAMÀTIC PER A PÚBLIC INFANTIL - PRIMER NIVELL -

Per a xiquets entre 7 i 9 anys (Ambdós inclosos)

Tots els dilluns en horari de 17:30 a 19:30 hores.

INTRODUCCIÓ A L'ART DRAMÀTIC PER A PÚBLIC INFANTIL - SEGON NIVELL -

Per a xiquets entre 10 i 12 anys (Ambdós inclosos)

Tots els dimecres en horari de 17:30 a 19:30 hores.

INTRODUCCIÓ A L'ART DRAMÀTIC PER A PÚBLIC JUVENIL

Per a jóvens entre 13  y 16 anys (Ambdós inclosos).

Tots els dimarts i dijous en horari de 17:30 a 19:30 hores.

INTERPRETACIÓ DRAMÀTICA PER A JÓVENS I ADULTS - PRIMER NIVELL -

Des dels 17 anys d’ara en avant.

Tots els dilluns i dimecres en horari de 19:30 a 21:30 hores.

INTERPRETACIÓ DRAMÀTICA PER A JÓVENS I ADULTS - SEGON NIVELL -

Des dels 17 anys d’ara en avant.

Tots els dimarts i dijous en horari de 19:30 a 21:30 hores.

TREBALLA AMB EXPERTS

L’EMTC és una escola d’interpretació que proporciona coneixement tècnic i experimentació teatral.

Creiem en el teatre com a forma col·lectiva d'expressió artística, una activitat que es fa en col·lectiu i involucra a altres manifestacions artístiques atorgant-los una dimensió escènica. És un art viu que se sintetitza en la relació actor-públic.

FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

RELAXACIÓ DIVERTIDA

Temàtica: Expressió artística

Destinataris: Grup d’infantil (de 7 a 9 anys)

Objectiu: Connectar amb el cos a través de l’espontaneïtat i la sensació de repòs i tranquil·litat. Per mitjà de dinàmiques corporals prendrem consciència del cos, farem jocs cooperatius en grup i relaxacions amb fantasies guiades. 

A més, ens adaptarem a les necessitats de cada xiqueta i xiqueta per a ensenyar-los a treballar la seua part més tranquil·la.

Una sesión donde conectaremos con lo corporal, lo espontáneo y la sensación de reposo y tranquilidad. Mediante dinámicas corporales tomaremos conciencia del cuerpo, haremos juegos cooperativos en grupo, y relajaciones con fantasías guiadas.

Los niños podrán trabajar su parte más tranquila, a cada niño le resulta más o menos difícil esto, así que nos adaptaremos a las necesidades de cada uno.

EMOCIÓ-ART

Temàtica: Emocionari teatral

Destinataris: Grup d’infantil (de 10 a 12 anys)

Objectiu: Endinsar els xiquets i xiquetes, per mitjà de jocs, contes i dibuixos, en el món de les emocions per a reconéixer-les, acceptar-les i adquirir ferramentes que els ajuden a expressar-les de manera sana. 

Depenent de l’edat de cada xiquet o xiqueta treballarem les emocions bàsiques: alegria, tristesa, ràbia, por i calma, així les emocions complexes: tendresa, amor, odi, ira, irritació, tensió, inseguretat, etc. 

DANSA CONTEMPORÀNIA

Temàtica: Dansa

Destinataris: Grup juvenil (de 13 a 16 anys)

Objectiu: Investigar el moviment i descobrir el cos com a mitjà d’expressió. 

Aquest taller serà de gran utilitat per a l’alumnat del curs de jóvens, que estarà cursant l’assignatura MOVIMENT EXPRESSIU, per a guanyar flexibilitat i presència escènica.

Metodologia: Les classes s’iniciaran amb un calfament i estirament dels músculs i s’ensenyaran les posicions corporals bàsiques, no sols per a evitar possibles lesions, sinó també per a aprendre a calfar individualment i trobar la manera personal de preparar-se abans d’eixir a un escenari.

El taller s’executarà amb exercicis de col·locació i consciència del cos, però sempre enfocat d’una manera teatral i personal. Es treballarà la tècnica corporal per mitjà de coreografies basades en les tècniques Limon, Release i Flying Low 

INTERPRETACIÓ DAVANT DE LA CÀMERA

Temàtica: Audiovisual

Destinataris: Grup de jóvens i adults de primer nivell

Objectiu: familiaritzar l’actor/actriu amb la interpretació davant de la càmera a través de l’entrenament i del coneixement dels distints aspectes que integren el treball d’interpretació per a mitjans audiovisuals, i dotar-los de les ferramentes necessàries per a treballar de manera professional en cinema i televisió.

Metodologia: es repartiran escenes de sèries de TV i cinema i, després d’un treball previ d’anàlisi de text, els alumnes passaran a gravar-les per parelles davant de la càmera.

PREPARACIÓ AL CÀSTING

Temàtica: Preparació actoral

Destinataris: Grup de jóvens i adults de segon nivell

Objectiu: Ensenyar com funciona el departament de càsting d’una productora teatral i audiovisual i com afrontar una prova de càsting.

La sessió estarà impartida per una directora de càsting en actiu amb l’objectiu que puga transmetre a l’alumnat totes les recomanacions possibles de com funciona actualment la professió i la indústria audiovisual.

Projecte d'Intervenció Sociocultural: “Un espai i un temps per a totes les persones”

Durant els mesos de març, abril i maig s’impartiran classes de manera gratuïta per a apropar l’activitat teatral a col·lectius que, per motius de diversitat funcional, puguen veure afectada la seua accessibilitat.

Des de la riquesa i necessitat de la diversitat en les persones, es pretén posar èmfasi en el seu valor, en el poder del grup i com a mitjà de reivindicació de la diversitat en la nostra societat. 

Es pretén cocrear i generar una trobada artística grupal que partisca del cos, del moviment, del gest i de l’expressió natural i lliure de cada integrant, usant com a motor els llenguatges de l’expressió corporal, el teatre, la música i l’experimentació, que possibiliten l’accessibilitat a totes les persones, independentment de les seues habilitats. 

Un taller on, a través de diferents recursos, es genere una representació que puga dur-se al públic a final de curs. 

CONTACTE

L’horari d’atenció a l’alumnat serà de dilluns a divendres

Horari: de 10h a 14h y 17h a 20h

E-mail:  escuela.teatro@castello.es

Web: www.emtc.es

NOTÍCIES

Noticia
12 febrero, 2019

COMENÇAMENT DEL CURS 2019

El passat 11 de febrer va començar el curs 2019 de l'EMTC-Escuela Municipal Teatre Castelló dirigida per Víctor Antolí. Les classes són impartides en les instal·lacions de l'Edifici Menador situat…